Efterrätt

Blueberry Pancakes

Gör så här

1. Knäck äggen, häll vitorna i en torr skål och gulorna i en annan. Tillsätt mjöl, mjölk, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma i skålen med gulorna och vispa till en tjock, jämn smet.

2. Vispa äggvitorna med en nypa salt till hårt skum. Vänd sedan försiktigt ned skummet i den andra smeten. Det ska fortfarande vara fluffigt.

3. Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Tillsätt en klick smör och häll i en slev av smeten. Stek någon minut tills smeten stelnat.

4. Strö på några blåbär, vänd och grädda pannkakan gyllenbrun på andra sidan med. Upprepa tills smeten är slut.

5. Servera med extra blåbär, en klick yoghurt eller en kula glass, honung och jordgubbar.

ingredienser

2 personer

3 stora ägg
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
1 rågad tesked bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk nystött kardemumma
en nypa salt
smör till stekning
150 g färska eller tinade blåbär

Till servering :
extra blåbär
yoghurt av grekisk typ alt. vaniljglass
flytande honung
jordgubbar

Dryckestips till receptet
Gancia Prosecco Brut

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!

Nr: 7879, Mousserande vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Black Tower Organic Pink Bubbly

Ekologisk och vegan!

Nr: 6508, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Monte Croce Passito Bianco

Gott till ost och dessert!

Nr: 74559, Sött vin , Sött

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!