
Huvudrätt
Boeuf Bourguignon
Gör så här
1. Tärna och bryn köttet i omgångar i lite smör. Salta och peppra.
2. Slanta morötterna och skiva löken. Lägg i grytan tillsammans med köttet.
3. Häll på mjölet och rör om.
4. Häll på vin, buljong och tomatpuré. Lägg i timjan och lagerblad.
5. Pressa i vitlöksklyftorna. Koka upp och sänk sedan värmen.
6. Låt puttra på svag värme i 1,5 tim.
7. Skala löken. Klipp baconet i mindre bitar och stek dem.
8. Lägg baconet åt sidan men spara fettet och låt löken och champinjonerna stekas lite mjuka i fettet. Ställ åt sidan.
9. Lägg i bacon, champinjoner och lök när det återstår ca 5-10 minuter för grytan att bli klar. Smaka av med salt och peppar.
10. Servera med ris eller pressad potatis.
ingredienser
4 personer
0,8 kg högrev
2 msk smör
salt och peppar
2 stora morötter
1 gul lök
1,5 msk vetemjöl
4 dl rött vin
2,5 dl kalvbuljong (ca 1,5 msk
konc. fond blandat med vatten)
2 msk tomatpure
1 tsk torkad timjan och/eller
en handfull färsk
1 lagerblad
2 vitlöksklyftor
10 steklök
1 pkt bacon
200 g små champinjoner