Huvudrätt

Boeuf Bourguignon

Gör så här

1. Tärna och bryn köttet i omgångar i lite smör. Salta och peppra.

2. Slanta morötterna och skiva löken. Lägg i grytan tillsammans med köttet.

3. Häll på mjölet och rör om.

4. Häll på vin, buljong och tomatpuré. Lägg i timjan och lagerblad.

5. Pressa i vitlöksklyftorna. Koka upp och sänk sedan värmen.

6. Låt puttra på svag värme i 1,5 tim.

7. Skala löken. Klipp baconet i mindre bitar och stek dem.

8. Lägg baconet åt sidan men spara fettet och låt löken och champinjonerna stekas lite mjuka i fettet. Ställ åt sidan.

9. Lägg i bacon, champinjoner och lök när det återstår ca 5-10 minuter för grytan att bli klar. Smaka av med salt och peppar.

10. Servera med ris eller pressad potatis.

ingredienser

4 personer

0,8 kg högrev
2 msk smör
salt och peppar
2 stora morötter
1 gul lök
1,5 msk vetemjöl
4 dl rött vin
2,5 dl kalvbuljong (ca 1,5 msk
konc. fond blandat med vatten)
2 msk tomatpure
1 tsk torkad timjan och/eller
en handfull färsk
1 lagerblad
2 vitlöksklyftor
10 steklök
1 pkt bacon
200 g små champinjoner

Dryckestips till receptet
Tommasi Surani Atlas Organic

Nu i ny design Tommasi Naturae

Nr: 75292, Rött vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
The Black Shiraz

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Nr: 6131, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Tommasi Ca Florian Amarone Riserva 2009

null

Nr: 70114, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!