Plockmat/mingel

Bondbönsbruschetta med minimozzarella

Gör så här

1. Rosta eller grilla brödet.

2. Dela vitlöksklyftorna på hälften och gnid in brödet med snittytan.

3. Koka bondbönor i 5 minuter i lättsaltat vatten. Låt svalna och dra av det yttre höljet. (Frusna ärtor kokas i 3 minuter).

4. Mixa bönor med parmesan, mynta och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

5. Bred röran på brödskivorna. Ringla över lite olivolja och garnera med mynta.

ingredienser

4 personer

8 skivor ciabatta eller baguette
2 vitlöksklyftor
250 g spritade bondbönor (alt. gröna ärtor)
1 dl riven parmesan
2 msk strimlad färsk mynta
2 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar

Dryckestips till receptet
Tommasi Valpolicella

Ett fruktigt vin med smak av körsbär och aningen fat

Nr: 72383, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Tommasi Valpolicella Bib 3 L

Ett fruktigt vin med smak av körsbär och aningen fat

Nr: 74509, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Tommasi Baciorosa Appassionato

Rom med en djup karaktär

Nr: 72433, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!