
Huvudrätt
Bondsoppa från Toscana
Gör så här
1. Hacka persilja. Skiva vitlök och rödlök. Skär selleri och skalade morötter i bitar.
2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs grönsakerna i 5 minuter. Tillsätt tomater utan spad, grovt strimlad kål, bönor (med spad) och avrunnen matvete.
3. Täck med buljong och sjud i 15 minuter under lock.
4. Ringla över lite fin olivolja och smaka av med salt och nymalen peppar.
Servera med ett gott bröd och parmesan.
ingredienser
4 personer
1 knippa bladpersilja
2 vitlöksklyftor
2 rödlökar
3 stjälkar selleri
3 morötter
3 msk olivolja
400 g konserverade
cocktailtomater
ca 150 g savoykål eller salladskål
400 g konserverade stora vita bönor
400 g konserverat matvete
1-1 1/2 l hönsbuljong
salt
nymalen svartpeppar