Huvudrätt

Bondsoppa från Toscana

Gör så här

1. Hacka persilja. Skiva vitlök och rödlök. Skär selleri och skalade morötter i bitar.

2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs grönsakerna i 5 minuter. Tillsätt tomater utan spad, grovt strimlad kål, bönor (med spad) och avrunnen matvete.

3. Täck med buljong och sjud i 15 minuter under lock.

4. Ringla över lite fin olivolja och smaka av med salt och nymalen peppar.

Servera med ett gott bröd och parmesan.

ingredienser

4 personer

1 knippa bladpersilja
2 vitlöksklyftor
2 rödlökar
3 stjälkar selleri
3 morötter
3 msk olivolja
400 g konserverade
cocktailtomater
ca 150 g savoykål eller salladskål
400 g konserverade stora vita bönor
400 g konserverat matvete
1-1 1/2 l hönsbuljong
salt
nymalen svartpeppar

Dryckestips till receptet
Tommasi Villa Fontana Bardolino

Bardolino DOC

Nr: 5847501, Rött vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer
Côtes du Rhône Blanc Grand Veneur Organic Reserve

Finns i Systembolagets beställningssortiment!

Nr: 7434401, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Baciorosa Appassionato

Ett friskt och fruktigt rosé

Nr: 7243301, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!