Huvudrätt

Bondsoppa från Toscana

Gör så här

1. Hacka persilja. Skiva vitlök och rödlök. Skär selleri och skalade morötter i bitar.

2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs grönsakerna i 5 minuter. Tillsätt tomater utan spad, grovt strimlad kål, bönor (med spad) och avrunnen matvete.

3. Täck med buljong och sjud i 15 minuter under lock.

4. Ringla över lite fin olivolja och smaka av med salt och nymalen peppar.

Servera med ett gott bröd och parmesan.

ingredienser

4 personer

1 knippa bladpersilja
2 vitlöksklyftor
2 rödlökar
3 stjälkar selleri
3 morötter
3 msk olivolja
400 g konserverade
cocktailtomater
ca 150 g savoykål eller salladskål
400 g konserverade stora vita bönor
400 g konserverat matvete
1-1 1/2 l hönsbuljong
salt
nymalen svartpeppar

Dryckestips till receptet
Tommasi Villa Fontana Bardolino

Bardolino DOC

Nr: 71501, Rött vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer
Côtes du Rhône Blanc Grand Veneur Organic Reserve

Finns i Systembolagets beställningssortiment!

Nr: 7434401, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Baciorosa Appassionato

Rom med en djup karaktär

Nr: 72433, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!