Efterrätt

Brynt smörglass med romrörda hjortron

Gör så här

Bryn smöret och låt det kallna i rumstemperatur så det blir lite krämigt.

Vispa grädden luftig och rör försikt- igt i den kondenserade mjölken och det avsvalnade smöret.

Häll blandningen i en form och frys minst 6 timmar.

Rör ihop hjortronen med muscovadosockret.

Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda i fröna tillsammans med rommen. Rör tills sockret har löst sig.

Fördela romhjortronen i små skålar eller glas och lägg på glassen precis innan servering. Lite hackade, rostade pistagemandlar är gott att toppa med och servera gärna en kaka som extra tillbehör.

ingredienser

6-8

BRYNT SMÖRGLASS
125 g smör
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk

DEKORATION
2 msk hackade, rostade pistagemandlar

ROMRÖRDA HJORTRON
500 g frysta hjortron
2 dl ljust muskovadosocker
1 vaniljstång
1⁄2 dl Barceló Imperial Onyx

Dryckestips till receptet
Barceló Imperial Onyx

Nr: 82268, Sprit ,

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!