Efterrätt
Brynt smörglass med romrörda hjortron
Gör så här
Bryn smöret och låt det kallna i rumstemperatur så det blir lite krämigt.
Vispa grädden luftig och rör försiktigt i den kondenserade mjölken och det avsvalnade smöret.
Häll blandningen i en form och frys minst 6 timmar.
Rör ihop hjortronen med muscovadosockret.
Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda i fröna tillsammans med rommen. Rör tills sockret har löst sig.
Fördela romhjortronen i små skålar eller glas och lägg på glassen precis innan servering. Lite hackade, rostade pistagemandlar är gott att toppa med och servera gärna en kaka som extra tillbehör.
ingredienser
6-8
BRYNT SMÖRGLASS
125 g smör
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
DEKORATION
2 msk hackade, rostade pistagemandlar
ROMRÖRDA HJORTRON
500 g frysta hjortron
2 dl ljust muskovadosocker
1 vaniljstång
1⁄2 dl Barceló Gran Añejo