Efterrätt

Brynt smörglass med romrörda hjortron

Gör så här

Bryn smöret och låt det kallna i rumstemperatur så det blir lite krämigt.

Vispa grädden luftig och rör försiktigt i den kondenserade mjölken och det avsvalnade smöret.

Häll blandningen i en form och frys minst 6 timmar.

Rör ihop hjortronen med muscovadosockret.

Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda i fröna tillsammans med rommen. Rör tills sockret har löst sig.

Fördela romhjortronen i små skålar eller glas och lägg på glassen precis innan servering. Lite hackade, rostade pistagemandlar är gott att toppa med och servera gärna en kaka som extra tillbehör.

ingredienser

6-8

BRYNT SMÖRGLASS
125 g smör
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk

DEKORATION
2 msk hackade, rostade pistagemandlar

ROMRÖRDA HJORTRON
500 g frysta hjortron
2 dl ljust muskovadosocker
1 vaniljstång
1⁄2 dl Barceló Gran Añejo

Dryckestips till receptet
Barceló Gran Añejo

Känd sedan länge, ny hos oss! Finns i två storlekar, 35 cl och 70 cl.

Nr: 57801, Sprit ,

Läs mer
Barceló Imperial Onyx

Nr: 82268, Sprit ,

Läs mer
Barceló Imperial

En prestigerom från Dominkanska Republiken

Nr: 87067, Sprit ,

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!