Förrätt

Caldo verde med chorizofras

Gör så här

1. Skala och tärna potatisen, hacka löken och vitlöken. Hacka grönkålen grovt.

2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs vitlök och lök. Tillsätt potatisen och bryn i några minuter. Häll på vatten och buljongtärningarna och koka i ca 10 minuter eller tills potatisen mjuknat.

3. Dra av skinnet av korvarna och skär dem i små bitar. Stek korven i en stekpanna tills den blivit frasig, och häll stekspadet i soppan.

4. Tillsätt grönkålen i soppan och låt puttra i ytterligare fem minuter. Häll upp soppan i skålar och strö över chorizofraset och den hackade vårlöken.

ingredienser

4

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 potatisar, medelstora mjöliga
200 g grönkål, färsk
2 buljongtärningar (höns eller grönsak)
2 l vatten
3 msk olivolja
4 färska chorizokorvar, ca 400 g
2 vårlökar till servering

Dryckestips till receptet
Vila Santa Reserva

Nyanserat och kryddigt vin

Nr: 12507, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Vila Santa Reserva Magnum

Nyanserat och kryddigt vin

Nr: 1250706, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!