Förrätt

Caldo verde med chorizofras

Gör så här

1. Skala och tärna potatisen, hacka löken och vitlöken. Hacka grönkålen grovt.

2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs vitlök och lök. Tillsätt potatisen och bryn i några minuter. Häll på vatten och buljongtärningarna och koka i ca 10 minuter eller tills potatisen mjuknat.

3. Dra av skinnet av korvarna och skär dem i små bitar. Stek korven i en stekpanna tills den blivit frasig, och häll stekspadet i soppan.

4. Tillsätt grönkålen i soppan och låt puttra i ytterligare fem minuter. Häll upp soppan i skålar och strö över chorizofraset och den hackade vårlöken.

ingredienser

4

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 potatisar, medelstora mjöliga
200 g grönkål, färsk
2 buljongtärningar (höns eller grönsak)
2 l vatten
3 msk olivolja
4 färska chorizokorvar, ca 400 g
2 vårlökar till servering

Dryckestips till receptet
Vila Santa Reserva

Nyanserat och kryddigt vin

Nr: 12507, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Vila Santa Reserva Magnum

Nyanserat och kryddigt vin

Nr: 1250706, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!