Förrätt

Carpaccio med tryffeldressing och parmesan

Gör så här

1. Rulla oxfilén hårt i plastfolie och frys den minst 1 timme. Skiva den sedan så tunt du kan och fördela på fyra tallrikar. Ringla över lite olivolja.

2. Mixa äggulor, salt, citronsaft och potatis. Tillsätt rapsoljan droppe för droppe under ständig omrörning. Smaka av med tryffel.

3. Fördela rucola och parmesan ovanpå köttet och ringla över dressingen. Salta och peppra generöst. Garnera med citronklyftor.

ingredienser

4 personer

400 g oxfilé

olivolja

1 rejäl näve rucolablad

flagad parmesan

ev. balsamicokräm

flingsalt

nymalen svartpeppar

citronklyftor till dekor

 

Dressing

olivolja

2 äggulor

1 nypa salt

1/2 tsk citronsaft

1 kall kokt potatis

1-2 dl neutral rapsolja

cirka 1 tsk riven färsk Gotlandstryffel eller tryffelolja

Dryckestips till receptet
Tommasi Valpolicella

Ett fruktigt vin med smak av körsbär och aningen fat

Nr: 72383, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Tommasi Valpolicella Bib 3 L

Ett fruktigt vin med smak av körsbär och aningen fat

Nr: 74509, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Tommasi Villa Fontana Bardolino

Bardolino DOC

Nr: 71501, Rött vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!