Buffé

Ceviche med ­salta majskorn

Gör så här

  1. Pressa saften från limen och riv vitlöksklyftorna och ingefäran. Blanda alla ingredienser till leche de tigre och låt stå minst 30 minuter.
  2. Skiva fisken i tunna skivor. Häll över leche de tigre på fisken 15 minuter innan servering.
  3. Skär kuber av gurka och mango samt skiva rödlöken tunt.
  4. Lägg upp fisken, grönsaker och färska kryddor och rostade majskorn. Ringla över lite av såsen. Servera gärna med en sötpotatissallad.
ingredienser
Antal 
3-6

300 g vit fisk kolja, torsk eller sej
1 paket tinad mango
½ gurka
1 liten rödlök

Leche de tigre
4 lime
1 msk fisksås
2 vitlöksklyftor
1 grön chili
1 tsk strösocker
1 cm ingefära

Till garnering:
1 dl stora rostade salta majskorn
1 msk krasse
1 kruka koriander

Dryckestips till receptet
Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Nr: 789101, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer
MZ Chardonnay by Måns Zelmerlöw

Nr: 73045, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
La Genereuse Francine

Friskt rosévin från södra Frankrike!

Nr: 239408, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!