
Buffé
Ceviche med salta majskorn
Gör så här
- Pressa saften från limen och riv vitlöksklyftorna och ingefäran. Blanda alla ingredienser till leche de tigre och låt stå minst 30 minuter.
- Skiva fisken i tunna skivor. Häll över leche de tigre på fisken 15 minuter innan servering.
- Skär kuber av gurka och mango samt skiva rödlöken tunt.
- Lägg upp fisken, grönsaker och färska kryddor och rostade majskorn. Ringla över lite av såsen. Servera gärna med en sötpotatissallad.
ingredienser
Antal
3-6
300 g vit fisk kolja, torsk eller sej
1 paket tinad mango
½ gurka
1 liten rödlök
Leche de tigre
4 lime
1 msk fisksås
2 vitlöksklyftor
1 grön chili
1 tsk strösocker
1 cm ingefära
Till garnering:
1 dl stora rostade salta majskorn
1 msk krasse
1 kruka koriander