Buffé

Ceviche med ­salta majskorn

Gör så här

  1. Pressa saften från limen och riv vitlöksklyftorna och ingefäran. Blanda alla ingredienser till leche de tigre och låt stå minst 30 minuter.
  2. Skiva fisken i tunna skivor. Häll över leche de tigre på fisken 15 minuter innan servering.
  3. Skär kuber av gurka och mango samt skiva rödlöken tunt.
  4. Lägg upp fisken, grönsaker och färska kryddor och rostade majskorn. Ringla över lite av såsen. Servera gärna med en sötpotatissallad.
ingredienser

3-6

Antal 
3-6

300 g vit fisk kolja, torsk eller sej
1 paket tinad mango
½ gurka
1 liten rödlök

Leche de tigre
4 lime
1 msk fisksås
2 vitlöksklyftor
1 grön chili
1 tsk strösocker
1 cm ingefära

Till garnering:
1 dl stora rostade salta majskorn
1 msk krasse
1 kruka koriander

Dryckestips till receptet
Askos Verdeca

Valle d'Itria IGT

Nr: 75775, Vitt vin , Fylligt & Smakrikt

Läs mer
Arc-en-Ciel Blanc

I praktisk 1-litersflaska!

Nr: 78590, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer
Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Nr: 7891, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!