Buffé

Charkis

Gör så här

  1. Dela rödbetorna och mixa med crème fraîche. Smaka av med tryffelolja och salt.

  2. Skiva brödet i tre bottnar.

  3. Massera in crème fraîche i alla bottnar. Ju mer desto saftigare!

  4. Placera en botten på lagom stort fat.

  5. Bre ut färskpotatissalladen på första lagret, fortsätt med rödbetskrämen på nästa och avsluta med sista botten överst.

  6. Stryk tårtan runtom med färskost och en gnutta rödbetskräm så blir den marmorerad rosa.

  7. Innan servering: spritsa ett pärlband av färskost längs övre kanten.

  8. Garnera tårtan med rikligt av salami och annan god chark. Lägg även på picklad rödlök och delade rädisor. Toppa med några små stjälkar smörgåskrasse.
ingredienser

10 portioner

Antal
Ca 10 portioner

Färskpotatissallad
400 g färskpotatis, kokta och kalla
100 g majonnäs
1 kruka dragon, hackad
1/2 msk rödvinsvinäger
salt och peppar

Rödbetskräm med tryffel
400 g rödbetor, kokta och kalla
2 dl crème fraîche
2 tsk tryffelolja
salt

Till montering
Runt surdegsbröd
500 g crème fraîche
250 g färskost
Rikligt med valfri chark
Picklad rödlök
Smörgåskrasse
1 knippe rädisor

Dryckestips till receptet
Black Tower Organic Sparkling

Gott till ost och dessert!

Nr: 77142, Mousserande vin , Lätt & Avrundat

Läs mer
Black Tower Organic Pink Bubbly

Ekologisk, vegansk och hållbar!

Nr: 6508, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Baciorosa Appassionato

Ett friskt och fruktigt rosé

Nr: 72433, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!