Förrätt

Chèvre Chaud

Gör så här

1. Vänd osten i ströbrödet så att det täcker bägge sidorna.

2. Stek osten bägge sidor i smör och olja tills de får fin färg.

3. Plocka frisésalladen och skär endiverna i mindre bitar, lägg allt i en skål tillsammans med schalottenlök och rädisa, vänd runt i olivolja, salt och svartpeppar. Lägg upp salladen på tallrikar och toppa med den varma chèvren. Ringla över honung och strö över körvel.

ingredienser

4

4 skivor chèvre
1 dl ströbröd
25 g smör
1 msk olivolja
1 frisésallad
2 endiver
2 schalottenlök, skalad och tunt skivad
2 vattenmelon-rädisor, skalade och tunt hyvlade (kan ersättas med polkabeta)
2 msk honung
1 knippe körvel olivolja av god kvalitet salt och nymalen svartpeppar

Dryckestips till receptet
Tommasi Baciorosa Appassionato

Rom med en djup karaktär

Nr: 72433, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Poggio al Tufo Vermentino

En ekfats lagrad gin gjord på 100% råg!

Nr: 75793, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!