Huvudrätt

Chèvre- och olivfylld lammstek

Gör så här

1. Banka till köttet så gott det går. Skala och skär vitlöksklyftorna i smala stickor. Skär små snitt i köttet och peta in vitlöksbitarna. Gnid in steken med olivolja, salt, peppar och rosmarin.

2. Ta bort det vita ”skalet” på osten. Mixa innanmätet med oliver och crème fraiche. Fördela blandningen i mitten av steken och bind sedan ihop alltsammans med steksnöre eller nät.

3. Sätt in steken mitt i ugnen i 200 grader till cirka 65 graders innertemperatur (cirka 1 1/2 timme). Linda in köttet i smörpapper och låt vila en stund före servering. Servera med en krämig potatisgratäng.

ingredienser

4 personer

1 1/2 kg urbenad lammstek

3 vitlöksklyftor
olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar
några kvistar
färsk rosmarin, hackad
300 g chèvre
1 dl svarta oliver
1 dl crème fraiche

 

Dryckestips till receptet
Côtes du Rhône Grand Veneur Organic Reserve

AOP Côtes du Rhône

Nr: 72034, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Tons de Duorum

Nr: 74781, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Conde de San Cristobal

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Nr: 79578, Rött vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!