
Huvudrätt
Chipotle chicken fajitas & texas corn salsa
Gör så här
1. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg i kycklingen och låt stå övertäckt i kylen i förväg eller medan du fixar resten.
2. Värm tortillabröden enligt anvisningarna på paketet. Håll varma i folie.
3. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och mjukstek hackad vitlök. Låt majsen rinna av och häll ner i kastrullen tillsammans med rödlök och chili. Tillsätt rivet limeskal och limesaft. Smaka av med salt, peppar och en extra skvätt olivolja. Blanda ner generöst med korianderblad.
4. Lyft upp kycklingköttet och låt marinaden rinna av. Hetta upp en stekpanna och fräs i omgångar i cirka 5 min eller tills kycklingen är genomstekt.
5. Fyll tortillabröden med kyckling, salsa och salladsblad. Toppa med crème fraiche, jalapeño och lite extra koriander.
ingredienser
4 personer
400 g kycklingfilé, strimlad
Marinad
1-2 msk chipotlepaste, (finns i tacohyllan)
1 tsk kanel
1 tsk kakao
2 tsk malen spiskummin
1 tsk oregano
1/2 dl olivolja
1 msk soja
nymalen svartpeppar
1 tsk limesaft
1 tsk flytande honung
Texas corn salsa
olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 burk majs, à 400 g
1 rödlök, finskuren
1 röd chili, strimlad
1 lime, saft + skal
salt, nymalen svartpeppar
färsk koriander
Tillbehör
mjuka tortillas
salladsblad
ev. crème fraiche
jalapeño, skivad