Huvudrätt

Chipotle chicken fajitas & texas corn salsa

Gör så här

1. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg i kycklingen och låt stå övertäckt i kylen i förväg eller medan du fixar resten.

2. Värm tortillabröden enligt anvisningarna på paketet. Håll varma i folie.

3. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och mjukstek hackad vitlök. Låt majsen rinna av och häll ner i kastrullen tillsammans med rödlök och chili. Tillsätt rivet limeskal och limesaft. Smaka av med salt, peppar och en extra skvätt olivolja. Blanda ner generöst med korianderblad.

4. Lyft upp kycklingköttet och låt marinaden rinna av. Hetta upp en stekpanna och fräs i omgångar i cirka 5 min eller tills kycklingen är genomstekt.

5. Fyll tortillabröden med kyckling, salsa och salladsblad. Toppa med crème fraiche, jalapeño och lite extra koriander.

ingredienser

4 personer

400 g kycklingfilé, strimlad

Marinad
1-2 msk chipotlepaste, (finns i tacohyllan)
1 tsk kanel
1 tsk kakao
2 tsk malen spiskummin
1 tsk oregano
1/2 dl olivolja
1 msk soja
nymalen svartpeppar
1 tsk limesaft
1 tsk flytande honung

Texas corn salsa
olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 burk majs, à 400 g
1 rödlök, finskuren
1 röd chili, strimlad
1 lime, saft + skal
salt, nymalen svartpeppar
färsk koriander

Tillbehör
mjuka tortillas
salladsblad
ev. crème fraiche
jalapeño, skivad

Dryckestips till receptet
Ramos Elegant White

Fräscht, torrt vitt vin från Portugals mest främsta vinmakare João Portugal Ramos

Nr: 79034, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Baciorosa Appassionato

Ett friskt och fruktigt rosé

Nr: 7243301, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!