Efterrätt

Chokladtårta med körsbär

Gör så här

1. Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant.

2. Smält smöret och låt det svalna.

3. Vispa socker och ägg pösigt.

4. Blanda mjöl, kakao och salt och vänd ner i äggsmeten.

5. Blanda alltsammans väl med smöret.

6. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader ugnen i ca 35-40 minuter. Låt svalna i formen.

7. Grovhacka chokladen och smält i vattenbad eller försiktigt i omgångar i mikron.

8. Vispa äggulorna och blanda med chokladen.

9. Vispa grädden och vänd försiktigt ner i smeten tillsammans med grovhackade körsbär.

10. Bred moussen ovanpå kakan och ställ i kylen i minst 1 timme eller tills moussen stelnat.

11. Ta av kanten, dekorera med körsbär och servera.

ingredienser

10 personer

100 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 krm salt

Mousse
300 g mörk choklad, 70 %
4 äggulor
3 dl vispgrädde
1 dl urkärnade körsbär

körsbär till dekor

Dryckestips till receptet
Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella

Rött, sött och gott till ost samt dessert!

Nr: 74558, Sött vin , Sött

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!