Efterrätt
Chokladtårta med körsbär
Gör så här
1. Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Vispa socker och ägg pösigt.
4. Blanda mjöl, kakao och salt och vänd ner i äggsmeten.
5. Blanda alltsammans väl med smöret.
6. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader ugnen i ca 35-40 minuter. Låt svalna i formen.
7. Grovhacka chokladen och smält i vattenbad eller försiktigt i omgångar i mikron.
8. Vispa äggulorna och blanda med chokladen.
9. Vispa grädden och vänd försiktigt ner i smeten tillsammans med grovhackade körsbär.
10. Bred moussen ovanpå kakan och ställ i kylen i minst 1 timme eller tills moussen stelnat.
11. Ta av kanten, dekorera med körsbär och servera.
ingredienser
10 personer
100 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 krm salt
Mousse
300 g mörk choklad, 70 %
4 äggulor
3 dl vispgrädde
1 dl urkärnade körsbär
körsbär till dekor
Dryckestips till receptet
Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella
Rött, sött och gott till ost samt dessert!
Nr: 74558, Sött vin , Sött