Efterrätt

Chokladtryfflar med kardemumma

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg i en skål.
  2. Koka upp grädde och mjölk. Häll gräddblandningen över chokladen. Rör tills chokladen har smält. Rör i smör och kardemumma.
  3. Täck skålen och låt stå kallt i ca 6 timmar. 
  4. Forma små tryffelbollar, ta hjälp av en sked eller ett kuljärn. Rulla tryfflarna i hackade nötter. Förvara kallt.

Kryddiga chokladtryfflar som smälter i munnen - det perfekta julgodiset!

ingredienser

ca 20 st

200 g mörk choklad
200 g mjölkchoklad
1 1/2 dl grädde
3/4 dl karamelliserad mjölk
1 msk smör
1 tsk mald kardemumma
2 dl hackade valrfria nötter

Dryckestips till receptet
Barceló Imperial Porto Cask

Nr: 5760801, Sprit ,

Läs mer
Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella

Rött, sött och gott till ost samt dessert!

Nr: 74558, Sött vin , Sött

Läs mer
Angostura Tribute Distiller's Cut

Nr: 4173901, Sprit ,

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!