Efterrätt

Citronsorbet med bubbel och anisflarn

Gör så här

  1. Börja med flarnen. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret tillsammans med anisen i en kastrull.
  3. Rör ner havregrynen och ta bort kastrullen från värmen.
  4. Vispa ägg och socker poröst.
  5. Rör i havregrynsblandningen samt mjöl, bakpulver och salt.
  6. Lägg 1 msk av smeten på bakpappersklädda plåtar med 3 cm avstånd.
  7. Grädda cirka 6–7 min tills de är gyllene. Låt svalna och pudra dem med florsocker.
  8. Skeda upp sorbeten i fyra vida glas eller skålar.
  9. Häll försiktigt vinet runtom vid servering. Ät direkt med flarnen till.
ingredienser

4 personer

1/2 liter citronsorbet
2 dl champagne eller mousserande vin

Anisflarn
100 g smör
1 tsk lätt mortlade anisfrön
3 dl havregryn
1 ägg
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 krm salt

Till garnering
florsocker

Dryckestips till receptet
GIOL Prosecco Collio Organic Brut

Ekologisk prosecco från Italien!

Nr: 79043, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Gancia Prosecco Brut

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!

Nr: 7879, Mousserande vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Nr: 7891, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!