
Efterrätt
Citronsorbet med bubbel och anisflarn
Gör så här
- Börja med flarnen. Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smöret tillsammans med anisen i en kastrull.
- Rör ner havregrynen och ta bort kastrullen från värmen.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Rör i havregrynsblandningen samt mjöl, bakpulver och salt.
- Lägg 1 msk av smeten på bakpappersklädda plåtar med 3 cm avstånd.
- Grädda cirka 6–7 min tills de är gyllene. Låt svalna och pudra dem med florsocker.
- Skeda upp sorbeten i fyra vida glas eller skålar.
- Häll försiktigt vinet runtom vid servering. Ät direkt med flarnen till.
ingredienser
4 personer
1/2 liter citronsorbet
2 dl champagne eller mousserande vin
Anisflarn
100 g smör
1 tsk lätt mortlade anisfrön
3 dl havregryn
1 ägg
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 krm salt
Till garnering
florsocker
Dryckestips till receptet

GIOL Prosecco Collio Organic Brut
Ekologisk prosecco från Italien!
Nr: 79043, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Gancia Prosecco Brut
Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!
Nr: 7879, Mousserande vin , Fruktigt & Smakrikt

Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV
En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak
Nr: 7891, Champagne , Friskt & Fruktigt