Plockmat/mingel

Crabcakes med tartarsås

Gör så här

1. Börja med kakorna; Blanda majonnäs, salladslök, ägg, skal och saft av citron, persilja, dragon, salt och peppar till en smet. Rör ner avrunnet krabbkött och panko.

2. Låt kakorna stå och svälla i 15 min. Forma sedan till små biffar och ställ in i kylen i 30 min.

3. Medan kakorna står i kylen; blanda ingredienserna till tartarsåsen så länge. Låt  även den vila i kylen.

4. Hetta upp lite smör och olja i en tjockbottnad stekpanna på medelvärme. Stek ett par kakor i taget så att de får fin färg på båda sidor, cirka 5 min sammanlagt. Tillsätt mer fett om det behövs.

5. Servera crabcakes med tartarsåsen, grönsallad och citronklyftor.

ingredienser

4 personer

2 burkar krabbkött, à 170 g

1/2 dl majonnäs
1/2 dl strimlad salladslök
2 stora ägg
1 msk rivet citronskal
2 msk citronsaft
1/2 dl hackad bladpersilja
2 tsk hackad färsk dragon salt nymalen svartpeppar
2 dl panko (japanskt ströbröd, finns i välsorterade butiker)
smör
olja

Sås
2 dl majonnäs
1/2 tärnat syrligt äpple, t ex Granny Smith
1/2 dl hackade cornichons
1/2 finhackad gul lök
2 msk kapris
2 msk citronsaft

Dryckestips till receptet
Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Torr och frisk smak av citrus och äpple

Nr: 87212, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Adorato Appassionato Organic

Nr: 3517, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer
Tommasi Adorato Appassionato

Torr och fruktig Soave till skaldjur

Nr: 2147, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!