Buffé

Elotes – varma majskolvar från Mexiko

Gör så här

Makalöst goda och knapriga majskolvar med härligt sting! Lättlagat och njutbart!

Pensla majskolvarna med oljan och ställ in i ugnen på 200 grader i 20 minuter tills de blivit lite mer gyllene och känns klara.
Blanda valentinasåsen med majonnäsen och pensla sedan den varma majsen med majonnäsen. Doppa i den rivna osten och toppa med kryddorna.

ingredienser

3-6

4 majskolvar (gärna färska men frysta går också bra)
2 msk olivolja
3 msk valentinasås (finns i välsorterade matbutiker och i vissa saluhallar. Den går att byta ut mot chipotle)
1 dl majonnäs
1 dl pecorino, riven
3 tsk torkad koriander
1 dl färsk koriander
1 tsk anchochili

Dryckestips till receptet
Black Tower Chardonnay

Nyhet i 1 liters flaska!

Nr: 7903101, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till heta eller mycket smakrika rätter med sting! Exempelvis tacos, indiskt och Thai.

Nr: 6045, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Le Fornaci Rosé

Finns i Systembolagets beställningssortiment!

Nr: 51885, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!