Huvudrätt

Entrêcote med citrusglaze och primörer

Gör så här

1. Finriv hälften av det yttersta skalet från apelsinen, citronen och limen. Pressa alla citrusfrukter och häll upp juicen i en kastrull tillsammans med muscovadosocker, chipotle och stjärnanis. Koka ca 5 minuter tills ca 2 dl återstår.
Sila glazen, blanda ner citrusskalet och smaka av med salt. Låt svalna.

2. Ansa sparrisen och salladslökarna. Vänd potatis, salladslök och sparris i lite olivolja och salt.

3. Värm grillen till högsta temperatur.

4. Pensla entrecoten med olivolja. Salta och peppra. Grilla entrecoten på direkt värme ett par minuter på varje sida tills innertemperaturen är ca 50°C. Låt köttet vila i 5 minuter och pensla därefter med glazen.

5. Grilla grönsakerna på direkt värme ca 5 minuter till en fin grillad yta.

6. Servera de nygrillade grönsakerna på ett fat tillsammans med den grillade entrecoten.

ingredienser

4 personer

4 skivor entrêcote, ca 1 kg
250 g grön färsk sparris
350 g kokta färskpotatisar
8 salladslökar
olivolja
salt och svartpeppar

Kryddig citrusglaze:
1 apelsin
1 citron
1 lime
150 g muscovadosocker
1 msk finhackad chipotle
½ stjärnanis
salt

Tips:
Citrusglaze fungerar lika bra till kyckling.
Dryckestips till receptet
Conde de San Cristobal

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Nr: 79578, Rött vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Palanca Ripasso

I TOMMASIS RIPASSO FINNS DET BÄSTA FRÅN AMARONEN

Nr: 2133, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
The Black Shiraz

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Nr: 6131, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!