Huvudrätt
Entrêcote med citrusglaze och primörer
Gör så här
1. Finriv hälften av det yttersta skalet från apelsinen, citronen och limen. Pressa alla citrusfrukter och häll upp juicen i en kastrull tillsammans med muscovadosocker, chipotle och stjärnanis. Koka ca 5 minuter tills ca 2 dl återstår.
Sila glazen, blanda ner citrusskalet och smaka av med salt. Låt svalna.
2. Ansa sparrisen och salladslökarna. Vänd potatis, salladslök och sparris i lite olivolja och salt.
3. Värm grillen till högsta temperatur.
4. Pensla entrecoten med olivolja. Salta och peppra. Grilla entrecoten på direkt värme ett par minuter på varje sida tills innertemperaturen är ca 50°C. Låt köttet vila i 5 minuter och pensla därefter med glazen.
5. Grilla grönsakerna på direkt värme ca 5 minuter till en fin grillad yta.
6. Servera de nygrillade grönsakerna på ett fat tillsammans med den grillade entrecoten.
ingredienser
4 personer
4 skivor entrêcote, ca 1 kg
250 g grön färsk sparris
350 g kokta färskpotatisar
8 salladslökar
olivolja
salt och svartpeppar
Kryddig citrusglaze:
1 apelsin
1 citron
1 lime
150 g muscovadosocker
1 msk finhackad chipotle
½ stjärnanis
salt
Citrusglaze fungerar lika bra till kyckling.
Dryckestips till receptet
Conde de San Cristobal
Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.
Nr: 79578, Rött vin , Friskt & Fruktigt
Tommasi Palanca Ripasso
I TOMMASIS RIPASSO FINNS DET BÄSTA FRÅN AMARONEN
Nr: 2133, Rött vin , Kryddigt & Mustigt
The Black Shiraz
Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.
Nr: 6131, Rött vin , Kryddigt & Mustigt