Huvudrätt

Entrecôte med sardell- och olivsmör, fylld tomat och vitlöksstekt grönt

Gör så här

  1. Hacka sardellerna och oliverna och rör ihop med smöret. Låt det stå kallt.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Skär av ett lock på tomaterna. Gröp ur och släng kärnhuset. Lägg tomaterna upp och ner på ett hushållspapper för att rinna av.
  4. Smula eller tärna brödet fint.
  5. Hacka vitlöken tillsammans med örterna.
  6. Blanda med kapris, pinjekärnor, brödsmulor och parmesan.
  7. Fyll tomaterna med blandningen. Droppa över lite olja. Salta och peppra lätt.
  8. Sätt tomaterna i en ugnsform. Gratinera i ca 10–15 min tills tomaterna fått lite färg.
  9. Låt tomaterna vila medan du gör grönsakstillbehöret och grillar köttet.
  10. Hetta upp lite olja i en panna och stek sparrisbroccolin så den får färg och mjuknar lite. Ta upp och lägg åt sidan.
  11. Stek spenaten mjukt i vitlök. Blanda i sparrisbroccolin. Salta och peppra.
  12. Grilla köttet ca 3–4 min på var sida. Salta och peppra och servera med tillbehören.
ingredienser

4 portioner
700 g entrecôte i 4 skivor, rumsvarma
flingsalt och nymald svartpeppar

Sardell- och olivsmör
100 g smör
2 sardellfiléer
10 urkärnade oliver av god kvalitet

Gratinerade tomater
8 tomater
2 skivor surdegsbröd, utan kanter
3 vitlöksklyftor, skalade
1 dl färska örter, t ex oregano, persilja
1 dl kapris
3 msk pinjekärnor
1 dl finriven parmesan
2 msk olivolja
flingsalt och nymald svartpeppar

Vitlöksstekt spenat och sparrisbroccoli
1 ask sparrisbroccoli, ca 200 g
2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
200 g spenat
olivolja till stekning
flingsalt och nymald svartpeppar

Dryckestips till receptet
The Black Shiraz

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Nr: 6131, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Loios

Nr: 2521, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Châteauneuf-du-Pape Domaine Grand Veneur "Le Miocène"

Nr: 2845, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!