Huvudrätt

Fjärilspasta med krämig kantarellsås

Gör så här

1. Rensa kantarellerna genom att borsta dem ordentligt.

2. Fräs kantarellerna i lite olja så att mycket av vätskan försvinner.

3. Hacka all lök under tiden.

4. Börja koka pastan enligt anvisning på paketet.

5. Lägg i löken i pannan med svampen. Salta och peppra.

6. Häll på grädde och crème fraiche. Koka upp och smaka av med mer salt, peppar och en skvätt konjak.

7. Blanda ihop pasta, persilja och kantarellsås.

8. Servera med lite nyriven parmesan och mer svartpeppar.

ingredienser

4 personer

500 g fjärilspasta
500 g kantareller
2 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
3 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
salt och peppar
en skvatt konjak
20 g smör
ett knippe hackad persilja

Tips: Addera gärna kycklig, fläsk- eller nötkött för en matigare rätt.

Dryckestips till receptet
Black Tower Chardonnay

Nyhet i 1 liters flaska!

Nr: 7903101, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Louis Latour Bourgogne Chardonnay

En frisk chardonnay från Bourgogne!

Nr: 7133901, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Eden Valley Chardonnay

Nr: 74634, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!