Huvudrätt

Fläskfilé med sötpotatisröra

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 °C.

2. Skala sötpotatis och morötter. Skär upp dem i grova bitar och pensla på lite olivolja. Lägg i en ugnsfast form.

3. Putsa fläskfilén, salta och peppra. Bryn den i lite smör i en stekpanna så att den får en fin yta runt om. Lägg över i en ugnsfast form och sätt en termometer i den tjockaste delen.

3. Stoppa in potatisen, morötterna och fläskfilén samtidigt, men dela upp i två olika formar. Baka potatisen och morötterna i ugn ca 30 minuter eller tills de blir mjuka. Fläskfilén är klar när innertemperaturen visar ca 70 grader. Det tar ungefär 40 minuter.

4. Fräs vitlök och schalottenlök i smör tills de blir mjuka. När potatisen och morötterna är färdiga i ugnen blandas alla ingredienserna i en matberedare eller mosas med en handmixer.

5. Låt köttet vila i 10 minuter i folie innan det skärs upp så att köttsaften stannar kvar i köttet. Skiva upp fläskfilén och servera med en klick sötpotatisröra och en grönsallad.

ingredienser

4 personer

600 gr fläskfilé

Sötpotatisröra
2 stora sötpotatisar
2 stora morötter
1 vitlök pressad
2 schalottenlökar, finhackade
1 msk smör
1 msk färsk rosmarin
1/2 dl pressad apelsinsaft
2 msk olivolja
1/2 dl matlagningsgrädde
Salt och vitpeppar

Dryckestips till receptet
Tommasi Poggio al Tufo Alicante

Nr: 75851, Rött vin , Stramt & Nyanserat

Läs mer
Duorum Colheita

Mycket fruktigt vin med fatkaraktär från Duoro.

Nr: 74432, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Lyngrove Pinotage

Sydafrikas röda guld

Nr: 28008, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!