
Tillbehör
Fluffigt och aromatiska bröd
Gör så här
Ett härligt bröd signerat kändisbagaren Sèbastien Boudet. Brödet passar utmärkt till sallader, omeletter, men är också gott att använda till att suga upp såsen till gäddquenellerna.
Frallor
Häll den väljästa degen på ett oljat, mjölat eller blött bakbord. Olja, mjöla eller blöt dina händer och nyp små bitar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt vila i 15–30 min och grädda sedan på 250° gärna med varmluftsfunktion, i 8–14 min (beroende på storlek och önskad färg på skorpa). Ett sådant här litet luftpuffbröd blir ofta bäst när det gräddas rätt våldsamt. Det är då man får de saftigaste frallorna.
Baguetter
Häll den väljästa degen på ett mjölat bakbord och dela degen i avlånga bitar med hjälp av en smal pinne. Lägg baguetterna på en plåt med bakplåtspapper och snitta dem på längden med hjälp av ett rakblad (undvik att snitta för djupt). Grädda baguetterna på 250° i 12–18 min.
ingredienser
Poolishen
7, 5 dl vatten, 20°
1 jäst, smula ekologisk, ca 1 g
700 g siktat vårvetemjöl
Degen
Poolishen ovan
30 g oraffinerat havssalt
300 g siktat vårvetemjöl