Tillbehör

Fluffigt och aromatiska bröd

Gör så här

Ett härligt bröd signerat kändisbagaren Sèbastien Boudet. Brödet passar utmärkt till sallader, omeletter, men är också gott att använda till att suga upp såsen till gäddquenellerna. 

Frallor
Häll den väljästa degen på ett oljat, mjölat eller blött bakbord. Olja, mjöla eller blöt dina händer och nyp små bitar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt vila i 15–30 min och grädda sedan på 250° gärna med varmluftsfunktion, i 8–14 min (beroende på storlek och önskad färg på skorpa). Ett sådant här litet luftpuffbröd blir ofta bäst när det gräddas rätt våldsamt. Det är då man får de saftigaste frallorna.

Baguetter
Häll den väljästa degen på ett mjölat bakbord och dela degen i avlånga bitar med hjälp av en smal pinne. Lägg baguetterna på en plåt med bakplåtspapper och snitta dem på längden med hjälp av ett rakblad (undvik att snitta för djupt). Grädda baguetterna på 250° i 12–18 min.

ingredienser

Poolishen
7, 5 dl vatten, 20°
1 jäst, smula ekologisk, ca 1 g
700 g siktat vårvetemjöl

Degen
Poolishen ovan
30 g oraffinerat havssalt
300 g siktat vårvetemjöl

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!