Huvudrätt

Fransk söndagskyckling

Gör så här

  1. Stek lök, svamp och fläsk. Ställ åt sidan.
  2. Stek kycklingen i medelvarm panna tills den är genomstekt och skinnet är krispigt.
    Lägg kycklingen åt sidan.
  3. Skölj ur pannan med vatten och en kycklingbuljongtärning, spara skyn till såsen.
  4. Häll 3 dl av buljongskyn från stekpannan i en kastrull. Tillsätt vin, hälften av grädden, lök och purjolöksblasten och koka ner vätskan tills såsen blivit simmig och lite tjock. Tillsätt resten av grädden. Smaka av med salt, peppar och eventuellt några droppar citronsaft. Om såsen är tunn, red ev såsen med Maizena.
  5. Servera kycklingbitarna på ett fat med kokt potatis och lite gelé. Häll över såsen och garnera med finhackad persilja.
ingredienser

600 g kycklinglårfilé med skinnet
1 tsk citronsaft
salt och peppar
smör
2 gula lökar, finhackade
250 g skogschampinjoner, skurna i bitar
250 g sidfläsk i fina kuber
en nypa salt

Sås
3 dl kycklingbuljong
7 dl vitt vin
4 dl vispgrädde
1 purjolök, blasten
1 liten gul lök
salt och peppar
ev ett par droppar citronsaft

Dryckestips till receptet
Alain Jaume Châteauneuf-du-Pape Domaine Grand Veneur "Le Miocène"

Nr: 2845, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Alain Jaume Côtes du Rhône Grand Veneur Organic Reserve

AOP Côtes du Rhône

Nr: 72034, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Domaine Grand Veneur Les Champauvins

Ekologiskt och smakrik "Baby Châteauneuf-du-Pape" - tillfällig exklusiv lansering 19/1 2024

Nr: 9320401, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!