Huvudrätt
Fransk söndagskyckling
Gör så här
- Stek lök, svamp och fläsk. Ställ åt sidan.
- Stek kycklingen i medelvarm panna tills den är genomstekt och skinnet är krispigt.
Lägg kycklingen åt sidan. - Skölj ur pannan med vatten och en kycklingbuljongtärning, spara skyn till såsen.
- Häll 3 dl av buljongskyn från stekpannan i en kastrull. Tillsätt vin, hälften av grädden, lök och purjolöksblasten och koka ner vätskan tills såsen blivit simmig och lite tjock. Tillsätt resten av grädden. Smaka av med salt, peppar och eventuellt några droppar citronsaft. Om såsen är tunn, red ev såsen med Maizena.
- Servera kycklingbitarna på ett fat med kokt potatis och lite gelé. Häll över såsen och garnera med finhackad persilja.
ingredienser
600 g kycklinglårfilé med skinnet
1 tsk citronsaft
salt och peppar
smör
2 gula lökar, finhackade
250 g skogschampinjoner, skurna i bitar
250 g sidfläsk i fina kuber
en nypa salt
Sås
3 dl kycklingbuljong
7 dl vitt vin
4 dl vispgrädde
1 purjolök, blasten
1 liten gul lök
salt och peppar
ev ett par droppar citronsaft