Huvudrätt

Fransk söndagskyckling

Gör så här

  1. Stek lök, svamp och fläsk. Ställ åt sidan.
  2. Stek kycklingen i medelvarm panna tills den är genomstekt och skinnet är krispigt.
    Lägg kycklingen åt sidan.
  3. Skölj ur pannan med vatten och en kycklingbuljongtärning, spara skyn till såsen.
  4. Häll 3 dl av buljongskyn från stekpannan i en kastrull. Tillsätt vin, hälften av grädden, lök och purjolöksblasten och koka ner vätskan tills såsen blivit simmig och lite tjock. Tillsätt resten av grädden. Smaka av med salt, peppar och eventuellt några droppar citronsaft. Om såsen är tunn, red ev såsen med Maizena.
  5. Servera kycklingbitarna på ett fat med kokt potatis och lite gelé. Häll över såsen och garnera med finhackad persilja.
ingredienser

600 g kycklinglårfilé med skinnet
1 tsk citronsaft
salt och peppar
smör
2 gula lökar, finhackade
250 g skogschampinjoner, skurna i bitar
250 g sidfläsk i fina kuber
en nypa salt

Sås
3 dl kycklingbuljong
7 dl vitt vin
4 dl vispgrädde
1 purjolök, blasten
1 liten gul lök
salt och peppar
ev ett par droppar citronsaft

Dryckestips till receptet
Châteauneuf-du-Pape Domaine Grand Veneur "Le Miocène"

Nr: 2845, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Côtes du Rhône Grand Veneur Organic Reserve

AOP Côtes du Rhône

Nr: 72034, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Domaine Grand Veneur ”Les Champauvins”

Ekologiskt och smakrik Baby Châteauneuf-du-Pape""

Nr: 9305201, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!