
Plockmat/mingel
Friterade kycklingbullar
Gör så här
1. Fänkålsmajo: Blanda majonnäs, crème fraiche och dijonsenap. Smaksätt med malda fänkålsfrön och salt. 2. Friterade kycklingbullar: Vispa upp ägget så att det blir fluffigt. Blanda ner kycklingfärsen och grädden. Salta. Låt färsen stå och dra i kylskåpet en stund. 3. Fördela vetemjöl, två uppvispade ägg och panko på tre separata tallrikar. Rulla färsen till jämna bollar (köttbulls - storlek). De ska sedan paneras, först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko. Bollarna ska därefter friteras i frityrolja. 4. Använd en stor kastrull med lock. Oljan ska ha en temperatur på 160 °C. Lyft ner bollarna försiktigt så att det inte skvätter. Fritera dem i ca 5 minuter. Ta upp och prova om de är färdiga. 5. Servera med fänkålsmajo. Stoppa gärna ner en tandpetare i varje kycklingbulleingredienser
4 personer
400 g kycklingfärs
1 äggvita
1 tsk salt
1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl vetemjöl
1 dl panko (japanskt ströbröd)
2 ägg
2 liter frityrolja
Fänkålsmajo
0,5 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1/2-1 msk malda fänkålsfrön
Dryckestips till receptet

Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV
En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak
Nr: 789101, Champagne , Friskt & Fruktigt

Giol Prosecco Brut Green Label
Ekologisk prosecco från Italien!
Nr: 79043, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw
En ekologisk cava signerad Måns Zelmerlöw!
Nr: 5026001, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt