Plockmat/mingel

Friterade kycklingbullar

Gör så här

1. Fänkålsmajo: Blanda majonnäs, crème fraiche och dijonsenap. Smaksätt med malda fänkålsfrön och salt. 2. Friterade kycklingbullar: Vispa upp ägget så att det blir fluffigt. Blanda ner kycklingfärsen och grädden. Salta. Låt färsen stå och dra i kylskåpet en stund. 3. Fördela vetemjöl, två uppvispade ägg och panko på tre separata tallrikar. Rulla färsen till jämna bollar (köttbulls - storlek). De ska sedan paneras, först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko. Bollarna ska därefter friteras i frityrolja. 4. Använd en stor kastrull med lock. Oljan ska ha en temperatur på 160 °C. Lyft ner bollarna försiktigt så att det inte skvätter. Fritera dem i ca 5 minuter. Ta upp och prova om de är färdiga. 5. Servera med fänkålsmajo. Stoppa gärna ner en tandpetare i varje kycklingbulle
ingredienser

4 personer

400 g kycklingfärs
1 äggvita
1 tsk salt
1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl vetemjöl
1 dl panko (japanskt ströbröd)
2 ägg
2 liter frityrolja

Fänkålsmajo
0,5 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1/2-1 msk malda fänkålsfrön

Dryckestips till receptet
Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Nr: 7891, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Giol Prosecco Brut Green Label

Ekologisk prosecco från Italien!

Nr: 79043, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw

En ekologisk cava signerad Måns Zelmerlöw!

Nr: 50260, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!