
Plockmat/mingel
Friterade ostbollar med chili
Gör så här
- Kärna ur och finhacka chilifrukten.
- Hyvla bort kanterna från brieosten. Mosa snabbt ihop ost och finhackad chili.
- Forma ca 20 bollar. Rulla dem i mjöl, doppa i ägg och sedan i ströbröd. Se till att de blir ordentligt täckta, annars rinner osten ut.
- Lägg de färdigpanerade bollarna i frysen i en timme eller ännu längre, om du vill förbereda inför festen.
- Hetta upp oljan. Den är lagom varm när en brödbit snabbt blir gyllenbrun. Fritera bollarna, några i taget, tills de blir vackert gyllene. Lägg på hushållspapper och låt oljan rinna av.
ingredienser
Ca 20 ostbollar
250 g brieost, kylskåpskall
1 grön chili
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl pankoströbröd
1 liter neutral olja, t ex varmpressad raps
Dryckestips till receptet

Arc-en-Ciel Rosé Mousseux
Fräscht och smakrikt alkoholfritt alternativ
Nr: 193201, Alkoholfritt , Friskt & Fruktigt