Buffé

Friterade räkbollar serverade med koriander och het sesamdipp

Gör så här

1. Mixa 2/3 av räkorna med kokosgrädde, ostronsås, koriander och ströbröd i en matberedare. 

2. Hacka resten av räkorna grovt och blanda ner i smeten. Riv till sist ner vitlöken, salta och rör om. Låt räksmeten vila i kyl i ca 1 timme eller längre. 

3. Rulla till kulor och fritera i kastrull till gyllenbrun färg. Låt rinna av på papper före servering. Garnera med färsk koriander. 

Sesamdipp
Riv ingefäran fint och vispa ihop ingredienserna till sesamdippen.

ingredienser

4 personer

Friterade räkbollar 
500 g räkor, skalade
1/2 dl kokosgrädde
2 msk ostronsås
1 kruka koriander
1 dl ströbröd
2-3 vitlöksklyftor
2 nypor flingsalt
1 liter neutral rapsolja till fritering

Sesamdipp 
1 msk fint riven ingefära
2 dl japansk soja
1 dl risvinäger
1 msk sesamolja
2 msk honung
3 tsk torkade chiliflingor
1 tsk sesamfrön

Dryckestips till receptet
Tommasi Adorato Appassionato

Torrt och fruktigt vitt vin till skaldjur

Nr: 2147, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer
Tommasi Adorato Appassionato Organic

Nr: 3517, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer
Black Tower Organic White Bubbly

Ekologisk, vegansk och hållbar!

Nr: 72350, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!