Huvudrätt

Frutti di mare in umido

Gör så här

GÖR SÅ HÄR
1. Tvätta musslorna i kallt vatten.

2. Hacka tomater, lök och persilja.

3. Fräs vitlök och löken utan att den tar färg i hälften av olivoljan. Tillsätt musslorna, vinet och lagerbladet. Koka i ca fem minuter eller tills musslorna öppnat sig. Släng de musslor som fortfarande är stängda. Häll av spadet, men spara det.

4. Hetta upp resten av oljan och bryn tomater och chili. Häll över spadet och låt koka i 10 minuter på medelhög värme.

5. Sänk värmen. Lägg i musslor, räkor, havskräftor och persilja och låt sjuda i någon minut. Smaka av med salt och
peppar.

ingredienser

1 nät blåmusslor
4 havskräftor
30 räkor, skalade
4 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 lagerblad
1 dl hackad bladpersilja
1 schalottenlök
3 dl vitt torrt vin
1 tsk hackad färsk chili
1 kg körsbärstomater på kvist
salt och peppar
bröd till servering

Dryckestips till receptet
Tommasi Perla Pinot Nero Brut

Torr spumante från Tommasi!

Nr: 73090, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Le Volpare Soave

Torr och fruktig Soave till skaldjur

Nr: 85547, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Adorato Appassionato

Torr och fruktig Soave till skaldjur

Nr: 2147, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!