Huvudrätt

Fylld ugnsbakad fisk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Salta och peppra i buken på fisken. Lägg berberisbären i blöt i vatten 5-10 minuter.
  3. Blanda hackad färsk lök med hackad koriander och kryddorna.
  4. Rör ut tamarind i lite vatten och blanda med lök, koriander och kryddor. Blanda med de avrunna berberisbären.
  5. Fyll fiskens buk med denna blandning och stäng ev. med tandpetare.
  6. Pensla fisken med olja, lägg på ett ugnsfast fat och stek mitt i ugnen ca 40 minuter tills fisken är genomstekt.
  7. Servera med ris, som kokats med gurkmeja och mycket färsk hackad dill.
ingredienser

4

Ca 1 kg hel, urtagen lax
Salt och peppar
2-3 gula lökar
Ca 2 dl hackad färsk koriander
2 tsk malen bockhornsklöver
2 tsk indisk Madrascurry
1 msk tamarind + 1 dl ljummet vatten
2-3 msk berberisbär

Dryckestips till receptet
Askos Verdeca

Valle d'Itria I.g.t.

Nr: 75775, Vitt vin , Fylligt & Smakrikt

Läs mer
Tommasi Poggio al Tufo Vermentino

En ekfats lagrad gin gjord på 100% råg!

Nr: 75793, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Torr och frisk smak av citrus och äpple

Nr: 87212, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!