Tillbehör

Fyllig tomatsås på sicilianskt vis

Gör så här

1. Börja med att skala de färska tomaterna genom att göra ett kryss med en kniv och doppa dem i kokande vatten. Klyfta och kärna ur dem sedan.

2. Skiva rödlöken och vitlöken tunt. Stek den mjuk i olivolja. Häll på tomatkross eller tomatklyftorna.

3. Vänd ner sockret. Sänk värmen och låt puttra i ca 10 minuter.

4. Häll på olivolja och smaka av med salt och peppar.

5. Lägg i småtomaterna. Koka i ytterligare 5-10 minuter.

6. Vänd ner basilika innan servering. Servera med nyriven parmesan.

ingredienser

4 personer

6-8 tomater (gärna solmogna) eller 1 burk krossade tomater
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1/2 dl råsocker
1/2 dl olivolja
salt och peppar
200 g blandade tomater
1 kruka basilika

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!