
Förrätt
Gambas Al Ajillo
Gör så här
- Tina räkorna i god tid innan du ska laga dem.
- Låt dem rinna av ordentligt i ett durkslag.
- Skär vitlöken i tunna skivor. Hacka persiljan grovt.
- Värm upp olivoljan i en traktörpanna (den får dock inte bli för varm för då bränns vitlöken), lägg ner vitlöken och låt den mjukna och få lite färg.
- Strö sedan ner chiliflakes (anpassa måttet efter hur stark mat du gillar och hur stark chili du har hemma) och paprikapulver och rör om.
- Höj värmen lite och lägg ner räkorna, salta och låt allt puttra ett par minuter.
- Häll på det vita vinet, låt vätskan koka ner lite och ta sedan bort traktörpannan från värmen.
- Smaka av, salta lite till om det behövs, och strö till sist över rikligt med persilja.
- Servera med en god och frasig lantbaguette.
ingredienser
500 g skalade vannameiräkor eller MSC-märkta scampi
1⁄2 dl olivolja
4 vitlöksklyftor
1⁄2-1 tsk chiliflakes
1⁄2 tsk sött paprikapulver
2 msk vitt vin (eller cava)
3 msk hackad slätbladig persilja
Flingsalt
Servera med en god och frasig lantbaguette.