Förrätt

Gambas Al Ajillo

Gör så här

  1. Tina räkorna i god tid innan du ska laga dem.
  2. Låt dem rinna av ordentligt i ett durkslag.
  3. Skär vitlöken i tunna skivor. Hacka persiljan grovt.
  4. Värm upp olivoljan i en traktörpanna (den får dock inte bli för varm för då bränns vitlöken), lägg ner vitlöken och låt den mjukna och få lite färg.
  5. Strö sedan ner chiliflakes (anpassa måttet efter hur stark mat du gillar och hur stark chili du har hemma) och paprikapulver och rör om.
  6. Höj värmen lite och lägg ner räkorna, salta och låt allt puttra ett par minuter.
  7. Häll på det vita vinet, låt vätskan koka ner lite och ta sedan bort traktörpannan från värmen.
  8. Smaka av, salta lite till om det behövs, och strö till sist över rikligt med persilja.
  9. Servera med en god och frasig lantbaguette.
ingredienser

500 g skalade vannameiräkor eller MSC-märkta scampi

1⁄2 dl olivolja

4 vitlöksklyftor

1⁄2-1 tsk chiliflakes

1⁄2 tsk sött paprikapulver

2 msk vitt vin (eller cava)

3 msk hackad slätbladig persilja

Flingsalt

Servera med en god och frasig lantbaguette.

Dryckestips till receptet
Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw

En ekologisk cava signerad Måns Zelmerlöw!

Nr: 50260, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Frizzana

Italienska bubblor i unik flaska!

Nr: 7479901, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Gancia Prosecco Brut

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!

Nr: 7879, Mousserande vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!