Efterrätt

Gino

Gör så här

1. Hacka chokladen och smält den i vattenbad eller i mikron. Låt den svalna. Vispa grädden löst med sockret. Vänd ner yoghurten och sist chokladen. Ställ kallt.

2. Hacka nötterna. Välj ut myntablad till garnering, hacka resten grovt och blanda med nötter, limeskal och kokoschips.

3. Skala och skär all frukt utom jordgubbarna i stora bitar. Vänd frukten i grädden och trä dem på spett. Grilla spetten tills frukten mjuknat.

4. Lägg spetten på ett fat. Strö över strössel och myntablad. Servera med chokladkrämen

ingredienser

6

Gino
0,5 galiamelon
12 stora jordgubbar
2 kiwifrukter
2 fasta bananer
1 dl vispgrädde
6 st spett

Chokladkräm
75 g vit choklad
2 dl vispgrädde
1 tsk äkta vaniljsocker
1 dl yoghurt 10 %

Strössel
70 g skalade och rostade pistagenötter
1 kruka mynta
skalet av 1 lime
3 msk rostade kokoschips

Dryckestips till receptet
Gancia Prosecco Brut

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!

Nr: 7879, Mousserande vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!