Huvudrätt

Glasnudelsallad med mango och räkor

Gör så här

1. Skala räkorna.

2. Blanda vitlök, ingefära, chili, finhackad rödlök, sweet chilisås, saften från en lime och mirin i en skål. Lättast är att använda en matberedare. Annars kan allt finhackas för hand.

3. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda kryddröran med de skalade räkorna, sugarsnaps och glasnudlarna. Smaka av med salt och peppar.

4. Skala en stor mango och skiva upp den.

5. Servera glasnudelsalladen på ett stort fat och toppa med mangoskivor och färsk koriander.

ingredienser

4 personer

1 kg räkor med skal
100 gr glasnudlar
1 klyfta vitlök, finriven
1/2 tsk färsk finriven ingefära
1 urkärnad chilifrukt
1 lime
2 msk mirin (sött risvin)
2 msk sweet chilisås
1 rödlök
150 gr sugarsnaps
1 msk färsk koriander, hackad
salt, peppar

Dryckestips till receptet
Arc-en-Ciel Grande Réserve

I praktisk 1-litersflaska!

Nr: 78590, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer
Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till heta eller mycket smakrika rätter med sting! Exempelvis tacos, indiskt och Thai.

Nr: 6045, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!