Huvudrätt

Glasnudelsallad med munggroddar och avokado

Gör så här

1. Koka nudlarna, kyl av dem hastigt i kallt vatten (önskar du en ljummen sallad så serverar du nudlarna varma).

2. Skölj salladen och munggroddarna, skala rödlökarna och kärna ur avokadon. Dela lökarna på hälften och skär tunna halvmånar.

3. Dela tomaterna på hälften och champinjonerna i fyra delar. Hyvla sedan gurkan, samla alla bitar och dela en gång på längden. Hacka koriandern och dela upp avokadon i ca 5 bitar per halva. Blanda allt utom avokadon och blanda ner dressingen.

4. Lägg på avokadon strax innan servering.

Dressing:

1. Blanda alla ingredienser i en mixer. Smaka av med tabasco, svartpeppar och salt. Sila av. Blanda sedan med salladen.

ingredienser

4 personer

300 g glasnudlar
30 g blandsallad
2st rödlök
10 champinjoner
10-15 cocktailtomater
1/4 gurka
1/2 dl koriander, hackad
1 dl strimlade sockerärtor
1 dl munggroddar
3st avokado

Dressing:

1 dl sweet chilisås
2 msk honung
1 krm tabasco 2
lime (saft)
4 msk apelsinjuice

 

Dryckestips till receptet
Tommasi Baciorosa Appassionato

Rom med en djup karaktär

Nr: 72433, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Torr och frisk smak av citrus och äpple

Nr: 87212, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till heta eller mycket smakrika rätter med sting! Exempelvis tacos, indiskt och Thai.

Nr: 6045, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!