Tillbehör

Glutenfria tortilla

Gör så här

Glutenfria tortillabröd eller tortillas som du bakar på majsstärkelse och fiberhusk. Gott använda till glutenfria tacos eller wraps. Recept är lånat ur "Smilla lagar glutenfritt".

Läs intervjun med Smilla Luuk.

  1. Blanda majsstärkelse, mjölk och ägg med en gaffel i en bunke med rundad botten. Häll i fiberhusken. Blanda noga tills det blir en rinnig, slät smet. Låt stå 20 min.
  2. Lägg degen på en mjölad köksbänk. Klappa in majsmjöl tills den inte kladdar längre.
  3. Dela degen i fem bitar och rulla varje degbit till en liten boll.
  4. Mjöla bordet och kavla ut varje degbit. Snurra på degen mellan kavlingarna så att den blir rund och fin. Kavla mycket.
  5. Stek bröden på låg värme i en torr panna i ca 1 min på varje sida. Bröden ska på sin höjd få lite färg.
ingredienser

5 st

2 dl majsstärkelse
2 dl mjölk
1 ägg
2 msk fiberhusk
majsmjöl till kavlingen

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!