Efterrätt

Grillad ananas med kokosparfait

Gör så här

1. Separera äggulor och lägg i en kastrull tillsammans med socker, rom och fröna från vaniljstången. Värm försiktigt under konstant vispning tills blandningen tjocknar och blir luftig. Ta då genast bort från värmen, blandningen får inte bli för varm för då koagulerar äggen och allt förstörs! Rör därefter i kokosgrädden, det krämiga toppskiktet i kokosmjölksburken och därefter grädden som vispats innan. Häll upp massan i portionsformar och frys, plocka sedan fram dem 10 min innan servering.

2. Koka upp lika delar vatten och socker tillsammans med kokosvattnet och en matsked rom och ställ åt sidan. Skala ananasen med hjälp av en kniv och skär undersidan till en plan yta. Hyvla med mandolin eller skär försiktigt med kniv några tunna flarn av ananasen och lägg dem i sockerlagen ca 5 min.

3. Placera ananasflarnen på ett bakplåtspapper och torka i ugnen på 100 grader i ca en timma. Ta ut och låt svalna innan och lossa därefter försiktigt från pappret.  Tillsätt resten av decilitern av rom till lagen och lägg den hela ananasen däri för att marinera minst 15 min. Grilla därefter ananasen (alternativt baka i ugnen) tills den får en karamelliserad yta och är varm och saftig inuti. Skär upp den grillade ananasen och servera till kokospafait, toppa med de torkade ananasflarnen.

ingredienser

1 ananas
3 dl socker
3 dl vatten
1 dl Angostura 1919

Kokosparfait
1 burk (250 ml) kokosmjölk
4 äggulor
1 dl socker
1 vaniljstång
2 matskedar Angostura 1919
2 dl vispgrädde

Dryckestips till receptet
Angostura 1919

Lagrad premium rom

Nr: 504, Sprit ,

Läs mer
Angostura Aromatic Bitter

Barens salt & peppar!

Nr: 741, Bitters ,

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!