Förrätt

Grillad avokado

Gör så här

1. Blanda tomater, salladslök och koriander med limesaft och rapsolja.

2. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

3. Skala och pensla avokadohalvorna med lite olja.

4. Grilla dem ett par minuter på var sida. Salta och peppra generöst. Håll varmt under aluminiumfolie.

5. Pochera äggen.

6. Servera avokadon med tomatsalladen, pocherat ägg och grillat eller rostat bröd.

ingredienser

4

250 g romanticatomater, klyftade
3 salladslökar, strimlade tvärsöver
1 kruka koriander, bladen
1 lime, saften
3 msk kallpressad rapsolja
4 avokado, delade och urkärnade
raps- eller olivolja till pensling
flingsalt ocn nymald svartpeppar
4 pocherade ägg
chiliflakes
rustikt bröd

Pocherat ägg
4 ägg
1 ½ l vatten
½ tsk salt
1 tsk ättika

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!