Förrätt

Grillad avokado

Gör så här

1. Blanda tomater, salladslök och koriander med limesaft och rapsolja.

2. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

3. Skala och pensla avokadohalvorna med lite olja.

4. Grilla dem ett par minuter på var sida. Salta och peppra generöst. Håll varmt under aluminiumfolie.

5. Pochera äggen.

6. Servera avokadon med tomatsalladen, pocherat ägg och grillat eller rostat bröd.

ingredienser

4

250 g romanticatomater, klyftade
3 salladslökar, strimlade tvärsöver
1 kruka koriander, bladen
1 lime, saften
3 msk kallpressad rapsolja
4 avokado, delade och urkärnade
raps- eller olivolja till pensling
flingsalt ocn nymald svartpeppar
4 pocherade ägg
chiliflakes
rustikt bröd

Pocherat ägg
4 ägg
1 ½ l vatten
½ tsk salt
1 tsk ättika

prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!