
Tillbehör
Grillad caesarsallad
Gör så här
Gott som vegetariskt tillbehör eller lägg till en kyckling som blivit över från grillen och vips har du en god lunch eller middag.
- Koka upp vatten i en kastrull, sänk så det sjuder. Lägg ägget på en sked och sänk sakta ner det i vattnet. Låt det sjuda exakt en minut.
- Knäck ägget i en mixer eller mixerskål.
- Tillsätt vitlök, sardeller, citron och worchestershiresås och mixa slätt.
- Häll i oljan droppvis, sedan i en tunn stråle medan mixern går. Blanda i osten.
- Dela salladen på längden, pensla med olja och grilla hastigt runtom så bladen får lite färg.
- Lägg upp den grillade sallaten på ett fat, strö över avokado. Skeda över dressingen. Toppa med mandel.
- Salta och peppra lätt och servera gärna med lite mer riven parmesan.
ingredienser
4 portioner
4 portioner
2 stora romansallatshuvuden
2 avokado skurna i bitar
olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar
Dressing
1 ägg, rumsvarmt
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk fransk senap
2 sardellfiléer
1 msk pressad citron
3 droppar worchestershiresås
1 dl olivolja
1/2 dl finriven parmesan + till servering
1 dl mandel, hackad, rostad och saltad.