Tillbehör

Grillad caesarsallad

Gör så här

Gott som vegetariskt tillbehör eller lägg till en kyckling som blivit över från grillen och vips har du en god lunch eller middag.

  1. Koka upp vatten i en kastrull, sänk så det sjuder. Lägg ägget på en sked och sänk sakta ner det i vattnet. Låt det sjuda exakt en minut.
  2. Knäck ägget i en mixer eller mixerskål.
  3. Tillsätt vitlök, sardeller, citron och worchestershiresås och mixa slätt.
  4. Häll i oljan droppvis, sedan i en tunn stråle medan mixern går. Blanda i osten.
  5. Dela salladen på längden, pensla med olja och grilla hastigt runtom så bladen får lite färg.
  6. Lägg upp den grillade sallaten på ett fat, strö över avokado. Skeda över dressingen. Toppa med mandel.
  7. Salta och peppra lätt och servera gärna med lite mer riven parmesan.
ingredienser

4 portioner

4 portioner
2 stora romansallatshuvuden
2 avokado skurna i bitar
olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar

Dressing
1 ägg, rumsvarmt
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk fransk senap
2 sardellfiléer
1 msk pressad citron
3 droppar worchestershiresås
1 dl olivolja
1/2 dl finriven parmesan + till servering
1 dl mandel, hackad, rostad och saltad.

Dryckestips till receptet
Tommasi Adorato Appassionato

Torr och fruktig Soave till skaldjur

Nr: 2147, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer
Black Tower Delicious Rosé

Alkoholfritt rosévin

Nr: 1960, Alkoholfritt , Mjukt & Bärigt

Läs mer
João Portugal Ramos Alvarinho

Nr: 79909, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!