Huvudrätt

Grillad chorizo med vårig potatissallad

Gör så här

1.Koka potatisen med skal. Låt svalna något, skala (om du vill) och skär sedan försiktigt i skivor. Häll över buljongen.

2. Blanda vinäger, senap och 1 msk av lager från gurkan. Rör i oljan lite i taget under omrörning. Häll dressingen över potatisen.

3. Tillsätt rädisor, kapris, salladslök, gurka och svartpeppar. Blanda försiktigt, helt med händerna. Smaka av om du tycker att det behövs salt.

4. Grilla eller stek korven ganska hårt tills den får en mörk yta. Skär i diagonala slantar och servera med potatissalladen.

ingredienser

4 personer

4 chorizo-korvar, gärna starka

Potatissallad

500 g fast potatis

1 dl köttbuljong (av fond eller tärning)

1 msk vitvinsvinäger

2 tsk senap

1 dl hackad ättiksgurka eller cornichons + 1 msk lag

3 msk olivolja

5 rädisor i klyftor

1 msk kapris

3 salladslökar, strimlade

nymalen svartpeppar

1/2 dl finskuren bladpersilja

ev. salt

Dryckestips till receptet
Lyngrove Pinotage

Sydafrikas röda guld

Nr: 28008, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Tommasi Crearo

Fylligt vin från Veneto med stor doft och smak

Nr: 87204, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!