Huvudrätt

Grillad entrecôte

Gör så här

1. BBQ-sås: Skiva och skala röd- och vitlök. Låt löken svettas i olivolja med chili, rökt paprikapulver och spiskummin. Strö över farinsocker och rör tills sockret har löst sig. Tillsätt soja, kalvfond, rödvin, krossad tomat och tomatketchup, låt koka ihop på svag värme i ca 1 timme. Smaka av med sherryvinäger till önskad syra och hacka slutligen i färsk koriander.

2. Morotslaw: Skär morötterna till strimlor på mandolin eller med osthyvel och strimla sedan tunt. Blanda med curry, majonnäs och crème fraiche. Salta röran efter smak.

3. Bakpotatis: Gör ett kryss i potatisen och baka den i ugn på 225 °C eller i folie direkt på grillen i ca 1 timme beroende på storlek.

4. Entrecôte: Gnid in köttet med salt och peppar och grilla till önskad stekgrad. Fyll potatisen med morotslaw och servera med BBQ-såsen.

ingredienser

4 personer

4 skivor välmarmorerad entrecôte á ca 200 g
4 bakpotatisar

BBQ-sås
2 rödlökar
2-3 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
2 tsk rökt paprikapulver
2 röda chilifrukter
2 dl rödvin
5 dl krossade tomater
2 msk japansk soja
3 dl ketchup
2 msk brunt farinsocker
1 kruka färsk koriander
4 dl kalvfond sherryvinäger

Morotslaw
4 morötter
2 msk majonnäs
1 msk crème fraiche
1 msk gul curry
salt & peppar

Dryckestips till receptet
Ramos Reserva 75cl

Nr: 613901, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Tons de Duorum

Nr: 74781, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Tommasi Amarone Classico

Nr: 22350, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!