Huvudrätt

Grillad entrecôte med äpplecoleslaw och rotfruktschips

Gör så här

Äpplecoleslaw:

1. Finstrimla moroten, gärna på mandolin och hacka rödlöken.

2. Kärna ur och tärna äpplet i små bitar. Blanda äpple och morot med majonnäs, curry, gräddfil och dijonsenap.

3. Hacka i persiljan och smaka av med salt och peppar.

Entrecôte:

1. Grilla köttet ca 3 min på varje sida. Salta och peppra.

2. Flytta sedan köttet till sidan av glöden och låt det grilla färdigt.

3. Servera tillsammans med rotfruktschips.

ingredienser

4 personer

4 skivor entrecôte, ca 150-200 g styck
4 fasta äpplen, 1 morot, 1/2 rödlök
2 msk majonnäs
1 dl gräddfil,
1 msk dijonsenap
1 kruka persilja
1 tsk curry
1 påse rotfruktschips

Dryckestips till receptet
Conde de San Cristobal

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Nr: 79578, Rött vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Duorum Reserva

Fylligt vin med en välbalanserad syra och mjuka fina tanniner

Nr: 79203, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
The Black Shiraz

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Nr: 6131, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!