Huvudrätt

Grillad fläskkarré med salviahonungsbakade morötter och gul paprikavinaigrette

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200° C. Mixa ca 8 av salviabladen med olivolja och honung.

2. Ringla mixen över morötterna. Salta, peppra och ugnsbaka i cirka 20 minuter eller tills morötterna blivit mjuka.

3. Garnera med mera salviablad.

Paprikavinaigrette:

1. Blanda 1 dl olivolja, 1 msk honung och saften av 1 lime.

2. Finhacka paprikan och blanda ner. Häll vinaigretten över morötterna.

Fläskkarré:

1. Gnid in köttet noga med salt och peppar på båda sidor.

2. Grilla köttet på medehög värme i 3–4 minuter på varje sida eller tills köttsaften blir helt klar.

ingredienser

4 personer

4 skivor fläskkarré
1 kruka salvia
800 g morot (gärna i blandade färger)
3 msk honung
2 dl olivolja
1 gul paprika
1 lime
salt & peppar

Dryckestips till receptet
The Black Shiraz

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Nr: 6131, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Duorum Reserva

Fylligt vin med en välbalanserad syra och mjuka fina tanniner

Nr: 79203, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Louis Latour Bourgogne Pinot Noir

Elegant pinot noir från Bourgogne

Nr: 71702, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!