Huvudrätt

Grillad fläskkarré med salviahonungsbakade morötter och gul paprikavinaigrette

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200° C. Mixa ca 8 av salviabladen med olivolja och honung.

2. Ringla mixen över morötterna. Salta, peppra och ugnsbaka i cirka 20 minuter eller tills morötterna blivit mjuka.

3. Garnera med mera salviablad.

Paprikavinaigrette:

1. Blanda 1 dl olivolja, 1 msk honung och saften av 1 lime.

2. Finhacka paprikan och blanda ner. Häll vinaigretten över morötterna.

Fläskkarré:

1. Gnid in köttet noga med salt och peppar på båda sidor.

2. Grilla köttet på medehög värme i 3–4 minuter på varje sida eller tills köttsaften blir helt klar.

ingredienser

4 personer

4 skivor fläskkarré
1 kruka salvia
800 g morot (gärna i blandade färger)
3 msk honung
2 dl olivolja
1 gul paprika
1 lime
salt & peppar

Dryckestips till receptet
The Black Shiraz

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Nr: 6131, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Duorum Reserva

Fylligt vin med en välbalanserad syra och mjuka fina tanniner

Nr: 79203, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Louis Latour Bourgogne Pinot Noir

Elegant pinot noir från Bourgogne

Nr: 71702, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!