Förrätt

Grillad gulbeta med smörstekt svartkål och parmesan

Gör så här

  1. Skölj betorna och lägg i en kastrull, fyll på med vatten så att det precis täcker. Koka på svag värme tills de känns ”al dente”, använd en potatissticka för att hålla koll på koktiden.
  2. Plocka av bladen på svartkålen och lägg i en bunke. När betorna har kokat klart, spola dem snabbt under iskallt vatten och ta bort skalet med händerna.
  3. Skiva betorna i 2 cm tjocka skivor och lägg på ett fat, stänk på lite rapsolja, salta, peppra och vänd försiktigt.
  4. Grilla därefter betorna en stund på grillen, så att de får en fin yta. Stek under tiden svartkålen i lite smör i en gjutjärnspanna och salt över den öppna elden.
  5. Lägg tillbaka betorna på fatet, lägg den stekta svartkålen ovanpå dem och riv över rikligt med parmesan.
ingredienser

4

8 gulbetor
1 svartkål
rapsolja
100 g parmesan
50 g smör
salt och peppar

Dryckestips till receptet
Tommasi Le Fornaci Lugana DOC

Gardasjöns vita pärla!

Nr: 7677401, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Eden Valley Chardonnay

Nr: 74634, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Ramos Elegant White

Fräscht, torrt vitt vin från Portugals mest främsta vinmakare João Portugal Ramos

Nr: 79034, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!