Förrätt

Grillad hummer med rouille och surdegsbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Baka paprikan i ugnen i ca 30 min tills den börjat bli svart. Ta ut och låt svalna.
  3. Skala paprikan och hacka upp den i småbitar.
  4. Mixa ihop alla ingredienser till rouillen förutom olja, citronsaft och salt. Tillsätt oljan droppvis tills röran är tjock som en majonnäs. Smaka av med citronsaft och salt. Låt stå kallt till servering.
  5. Dela humrarna på mitten, rensa ut magsäcken och knäck klorna.
  6. Blanda ner vitlöken och persiljan i det rumstempererade smöret.
  7. Pensla surdegsbrödet med olja och grilla brödet ca 1 min på vardera sida.
  8. Pensla olja på humrarnas köttsida och grilla med köttsidan ner i ca 1 min.
  9. Ta av hummern från grillen och pensla på vitlökssmör. Servera med bröd och den härliga rouillen.
ingredienser

4 portioner

4 portioner
2 kokta humrar
4 msk rumstempererat smör
1 liten vitlöksklyfta, pressad
1/2 kruka kruspersilja, hackad
1 msk rapsolja

Rouille
1/2 röd paprika, urkärnad
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2 pkt saffran á 0,5 g
2 äggulor
1 skiva vitt bröd, utan kanter
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 dl rapsolja
1 msk citronsaft
flingsalt

Tillbehör
surdegsbröd, i skivor
rapsolja

Dryckestips till receptet
Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Nr: 7891, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Beaumont des Crayéres Grand Rosé

91 poäng i Wine Spectator

Nr: 5095701, Champagne , Mousserande vin

Läs mer
Beaumont des Crayères Fleur Blanche Brut 2012

Frisk rosévin från södra Frankrike!

Nr: 82613, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!