Huvudrätt
Grillad kalvschnitzel med citronsmörsky
Gör så här
- Börja med skyn. Fräs löken mjuk i oljan utan att den tar färg.
- Häll i vin, buljong, citronsaft och -skal och låt det koka ner till två tredjedelar.
- Vispa i smöret i klickar. Smaka av med honung, salt och peppar. Håll varmt.
- Pensla köttet med lite olja och grilla det hastigt i het grillpanna cirka 2 min på var sida. Salta och peppra.
- Grilla citronhalvorna.
- Stek spenaten hastigt med vitlöken i en skvätt olja. Strö över rostade pistagemandlar, parmesan och salta och peppra.
- Servera med citronhalvor och potatis.
ingredienser
4 portioner
4 skivor kalvinnanlår, 125 g st
olivolja till pensling
flingsalt och nymald svartpeppar
2 citroner, delade
Citronsmörsky
1 schalottenlök, finhackad
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
2 dl kycklingbuljong
1 citron, saft och rivet skal
2 msk smör
2 tsk honung
salt och nymald svartpeppar
Till servering
200 g babyspenat
2 vitlöksklyftor, hackade
3 msk pistagemandel, grovhackad och lätt
rostad i torr panna
1 dl finriven parmesan
olivolja
pommes frites eller ugnspotatis
Dryckestips till receptet
Tommasi Le Volpare Soave
Torr och fruktig Soave till skaldjur
Nr: 85547, Vitt vin , Friskt & Fruktigt
Tommasi Graticcio Appassionato
Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak
Nr: 5354, Rött vin , Kryddigt & Mustigt
Tommasi Graticcio Appassionato
Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak.
Nr: 5354, Rött vin , Kryddigt & Mustigt