Huvudrätt

Grillad kalvschnitzel med citronsmörsky

Gör så här

  1. Börja med skyn. Fräs löken mjuk i oljan utan att den tar färg.
  2. Häll i vin, buljong, citronsaft och -skal och låt det koka ner till två tredjedelar.
  3. Vispa i smöret i klickar. Smaka av med honung, salt och peppar. Håll varmt.
  4. Pensla köttet med lite olja och grilla det hastigt i het grillpanna cirka 2 min på var sida. Salta och peppra.
  5. Grilla citronhalvorna.
  6. Stek spenaten hastigt med vitlöken i en skvätt olja. Strö över rostade pistagemandlar, parmesan och salta och peppra.
  7. Servera med citronhalvor och potatis.
ingredienser

4 portioner

4 skivor kalvinnanlår, 125 g st
olivolja till pensling
flingsalt och nymald svartpeppar
2 citroner, delade

Citronsmörsky
1 schalottenlök, finhackad
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
2 dl kycklingbuljong
1 citron, saft och rivet skal
2 msk smör
2 tsk honung
salt och nymald svartpeppar

Till servering
200 g babyspenat
2 vitlöksklyftor, hackade
3 msk pistagemandel, grovhackad och lätt
rostad i torr panna
1 dl finriven parmesan
olivolja
pommes frites eller ugnspotatis

Dryckestips till receptet
Tommasi Le Volpare Soave

Torr och fruktig Soave till skaldjur

Nr: 85547, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!