Huvudrätt

Grillad kalvschnitzel med citronsmörsky

Gör så här

  1. Börja med skyn. Fräs löken mjuk i oljan utan att den tar färg.
  2. Häll i vin, buljong, citronsaft och -skal och låt det koka ner till två tredjedelar.
  3. Vispa i smöret i klickar. Smaka av med honung, salt och peppar. Håll varmt.
  4. Pensla köttet med lite olja och grilla det hastigt i het grillpanna cirka 2 min på var sida. Salta och peppra.
  5. Grilla citronhalvorna.
  6. Stek spenaten hastigt med vitlöken i en skvätt olja. Strö över rostade pistagemandlar, parmesan och salta och peppra.
  7. Servera med citronhalvor och potatis.
ingredienser

4 portioner

4 skivor kalvinnanlår, 125 g st
olivolja till pensling
flingsalt och nymald svartpeppar
2 citroner, delade

Citronsmörsky
1 schalottenlök, finhackad
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
2 dl kycklingbuljong
1 citron, saft och rivet skal
2 msk smör
2 tsk honung
salt och nymald svartpeppar

Till servering
200 g babyspenat
2 vitlöksklyftor, hackade
3 msk pistagemandel, grovhackad och lätt
rostad i torr panna
1 dl finriven parmesan
olivolja
pommes frites eller ugnspotatis

Dryckestips till receptet
Tommasi Le Volpare Soave

Torr och fruktig Soave till skaldjur

Nr: 85547, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Graticcio Appassionato

Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak

Nr: 5354, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Tommasi Graticcio Appassionato

Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak.

Nr: 5354, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!