Huvudrätt

Grillad lammentrecôte med lättstuvad spetskål

Gör så här

Lättstuvad spetskål:

1. Skär kålen i grova bitar, koka den i några minuter med salt.

2. Häll av vattnet och låt kålen rinna av i ett durkslag.

3. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och blanda till en smet.

4. Häll på mjölken och grädden. Låt detta småputtra i ca 10 min tills stuvningen har tjocknat.

5. Tillsätt yoghurt, salt och peppar. Lägg sist i spetskål och dill.

Lammentrecôte:

1. Grilla på medelhög värme i ca 3 minuter per sida.

2. Krydda med salt och peppar.

ingredienser

4 personer

600-700 g lammentrecôte
750 g kål, gärna spetskål
50 g smör
1 dl mjöl
3 dl mjölk
3 dl matlagningsgrädde
2 dl turkisk yoghurt
1,5 tsk salt
0,5 dl finhackad dill
lite olivolja

Dryckestips till receptet
Berton Vineyards The Bonsai

Ett fylligt och fruktigt vin med välintegrerade fattoner och mjuka tanniner.

Nr: 70683, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Domaine Grand Veneur ”Les Champauvins”

Ekologiskt och smakrik Baby Châteauneuf-du-Pape""

Nr: 9305201, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Tommasi Le Prunée Merlot

Vin från hjärtat av Valpolicella Classico-regionen

Nr: 7985801, Rött vin , Stramt & Nyanserat

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!