Plockmat/mingel

Grillad majs med parmesan- och limesmör

Gör så här

1. Dra bort blasten från majsen.

2. Blanda smör och parmesan. Tillsätt chili, limeskal och lite saft. Rör om och smaksätt med flingsalt.

3. Pensla majskolvarna med olja runt om. Grilla tills de är lagom mjuka. (Du kan också koka dem under lock i cirka 10 min.)

4. Bred på generöst med smör på varje majskolv och strö över lite extra parmesan.

ingredienser

4 personer

4 färska majskolvar

100 g rumsvarmt smör
1 dl färskriven parmesan + lite extra
1 röd chili, urkärnad och finhackad
2 lime, skal + lite saft
flingsalt
olivolja

Dryckestips till receptet
Eden Valley Chardonnay

Nr: 74634, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Louis Latour Bourgogne Chardonnay

En frisk chardonnay från Bourgogne!

Nr: 7133901, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!