Huvudrätt
Grillad röding med mangosalsa och grillad avokado
Gör så här
En fräsch och smakrik rätt som passar utmärkt till ett glas välkylt vitt. Rätten funkar fint med lax också om du inte hittar rödning!
- Blanda ingredienserna till salsan.
- Krydda fisken med salt och peppar. Pensla den med olja och grilla gärna i halster ca 2–3 min på var sida beroende på tjocklek.
- Halvera, kärna ur och skala avokadon. Pensla halvorna med olja och grilla dem hastigt på båda sidor. Salta och peppra.
- Servera den nygrillade fisken med salsan och avokadon.
ingredienser
4 portioner
700 g rödingfilé med skinn
2 avokado
olivolja
flingsalt
nymald svartpeppar
Mangosalsa
1 mogen mango, fint tärnad
1 chilifrukt, urkärnad och finhackad
2 salladslökar, strimlade
1 kruka färsk mynta, hackad
1 lime, pressad
1 krm salt